כתבה פופולרית

קונים בחו"ל? אלה תשלומי המיסים שאתם צריכים לקחת בחשבון

לשיתוף:

כתבות נוספות שכדאי לקרוא:

קניות אונליין באתרים בינלאומיים יכולות להיות משתלמות מאוד, אבל רגע לפני שלוחצים על כפתור הרכישה – אלה המיסים שצריך להוסיף למחיר הסופ

במציאות שבה חלק גדול מהצרכנים הישראלים קונים אונליין כמעט באופן יומיומי, נדמה שאין מי שלא מכיר את המשמעות של רכישה מעל ל-75 דולרים. אלא שנוסף למידע החשוב הזה, ישנם מיסים נוספים שחשוב להתייחס אליהם. מה חשוב לדעת על מס קניה מחו"ל ומתי משלמים מכס על קניות באינטרנט? אלה כל הפרטים ששווה להכיר.

מתי צריך לשלם מיסים על חבילות מחו"ל?

כמו שכבר הזכרנו, מס קניה מחו"ל אינו חל במקרה שמדובר על חבילות בעלות של פחות מ-75$. יוצאים מהכלל הם מוצרי טבק, אלכוהול ופריטים שמחייבים אישורים מיוחדים מטעם משרד התקשורת, משרד הבריאות וכדומה. מס קניה מחו"ל ומע"מ רלוונטיים לטובין בערך שבין 75 ל-500 דולרים, ואילו על חבילות בערך שלמעלה מ-500 דולר יחול גם מכס על קניות באינטרנט.

חשבו את כל המיסים מראש כדי להמנע בתשלום מיותר

החבילה שלי נשלחת בדואר ישראל, האם אשלם מיסים?

חשוב לציין כי מתחילת 2020 רשויות המכס החלו בהרחבת בדיקת חבילות שהתקבלו דרך דואר ישראל, ולא רק חבילות שילוח פרטיות. מאחר שעד כה רק חברות שילוח פרטיות חויבו להצהיר על שווין של כל החבילות, צרכנים רבים הניחו שלא יצטרכו לשלם מיסים משום שהחבילות שהזמינו דרך דואר ישראל פשוט לא נבדקו. רק לאחרונה, רבים מהם מתחילים לקבל דרישות על תשלומי עמלות, אגרות ועלויות אחסון, שלא הכירו ולא נאלצו לשלם בעבר.

אילו מיסים חלים על החבילה שלי?

מבולבלים? אלה התשלומים הרלוונטיים שנגבים עבור חבילות. בחלק מהמקרים, התשלומים נגבים רק אם החבילה נבדקת בפועל. עם זאת, כמו שכבר צוין, יותר ויותר חבילות עוברות כיום את תהליכי הבדיקה במכס (גם כשמדובר בחבילות שנשלחות דרך דואר ישראל). לכן חשוב להיות מודעים אל העלויות המתווספות לרכישה. החישוב מבוצע באופן פרטני בהתאם לערך המוצרים שנשלחו, ההובלה והביטוח שלהם.

לרשות המיסים:

  • מע"מ – כשמחיר החבילה עולה על 75 דולר
  • מכס על קניות באינטרנט – בקנייה מעל 500 דולר
  • מס קניה מחו"ל – על חבילות מסוימות שמחירן עולה על 75 דולרים
  • אגרת מחשב – כששווי החבילה בין 100 ל-500 דולרים
  • אגרת ביטחון – כששווי החבילה עולה על 500 דולרים.
  • שירותי אחסון – לחבילות שמעוכבות תוך פרק זמן הקבוע בחוק, לרוב יומיים – משולם למסוף המטענים ולא לרשות המיסים

לחברות הבלדרות:

  • עמלת טיפול ושחרור ממכס 

מסוף המטענים:

  • דמי אחסנה – משלוח שלא משתחרר תוך 48 שעות, עובר לאחסנה בפיקוח מכס ונדרש בתשלום דמי אחסנה. הסיבה לעיכוב בשחרור יכולה להתרחש אם הלקוח לא העביר בזמן ת"ז, טרם הסדיר תשלום בגין עלויות שחרור, טרם העביר הצהרה הנדרשת לצורך השחרור וכדומה

תשלומים נוספים שאתם עשויים להידרש בהם:

  • עמילות מכס
  • בדיקה פיזית על ידי המכס
  • דמי טיפול עבור אישורי משרדים מיוחדים, באם יידרשו (משרד התחבורה, משרד הבריאות, משרד החקלאות, מכון התקנים וכו').
טיפ: חשבו את תשלומי המיסים עוד לפני ההזמנה

מה חשוב לבדוק לפני ביצוע ההזמנה?

קיימות מספר דרכים להימנע מהפתעות בסיום ההזמנה. כשמדובר בפריטים זולים, בדקו אם עלות החבילה עוברת את רף 75 הדולרים. ייתכן שתעדיפו לוותר על חלק מהמוצרים או לפצל את החבילה למספר רכישות נפרדות. כאשר מדובר במשלוח דרך חברת שילוח פרטית, בדקו מהם התעריפים והעמלות שהחברה גובה. זכרו שתשלומים כמו אגרת מחשב או מכס על קניות באינטרנט, אינם מועברים לחברה עצמה ואין לה יכולת להשפיע על גובהם. 

מאחר שתשלום מכס על קניות באינטרנט ושחרור החבילה מהמכס הוא תהליך שלוקח זמן, בדקו אם החברה יכולה לבצע את התהליך באופן מזורז. חברת הבלדרות GCX למשל, מכינה את המשלוח לשחרור עוד טרם הגעתו לארץ. היא עושה זאת בין היתר על ידי שליחת בקשה לת"ז לפני שהמשלוח נוחת, ועל ידי כך מונעת תשלום דמי אחסנה מיותרים. המערכות הטכנולוגיות של GCX משגרות לצרכנים הודעה באמצעות מייל או מסרון, עם הפעולות הנדרשות על ידם במטרה לשחרר את המשלוח (מילוי ת"ז, אישור משרד ממשלתי, תשלום עלויות שחרור וכדומה). באפשרותה של GCX לעשות זאת מאחר שהיא מוגדרת כסוכן מכס מורשה, שמחויב לנהלים מוסדרים שנקבעו על ידי המכס. 

כיצד ניתן לברר עלויות עדכניות?

עלויות מסוימות עשויות להשתנות אחת לתקופה. באפשרותכם להיכנס לאתר האינטרנט של חברת הבלדרות על מנת להתעדכן בעלויות העדכניות. בעמוד פייסבוק של GCX למשל, תוכלו למצוא לשונית מחירונים עם פירוט מלא של כלל המידע הרלוונטי. החל מפירוט המיסים השונים, ועד מצבים בהם נדרש תשלום מכס על קניות באינטרנט. ומכיוון שגם הזמן שלכם שווה לא מעט כסף, האתר מאפשר לצרכנים גם לעקוב אחר החבילה, ולדעת היכן היא נמצאת בכל רגע. 

דילוג לתוכן