מבוכה, כאב ואי נעימות בסיטואציות חברתיות הם חלק מתופעות הלוואי של מי שמתמודד עם גזים בבטן. אם גם אתם טרם מצאתם מענה לבעיה, עכשיו זה הזמן
כולנו מתמודדים מפעם לפעם עם גזים בבטן, ומדובר בתהליך טבעי שהוא תוצר של פירוק מזון. אלא שכידוע, ההבדל הוא במינון. גזים עודפים יכולים להפוך לבעיה אמיתית, ולהוביל לכאבים ואפילו להוות מקור למבוכה. גזים נתפסים כדבר שמנוגד לקודים החברתיים התקינים, ולכן מי שמתמודד עם גזים בבטן בעבודה, בלימודים או בכל אינטראקציה אחרת, עלול להיתקל בתגובות לא נעימות מצד הסובבים אותו.
האם גזים בבטן בכמות עודפת הם דבר מסוכן?
גזים בבטן הם לא בהכרח מצב שיש בו סיכון, אך חשוב להבחין בין גזים שלא מתווספים אליהם תסמינים נוספים לבין גזים שמגיעים כחלק מרשימת בעיות אחרות: שינויים במשקל, יציאות לא תקינות או מרובות, כאבים קשים וכדומה. כאשר הגזים מופיעים יחד עם סימפטומים נוספים, חשוב להתייעץ עם רופא שכן ייתכן שמדובר בבעיות כמו רגישות ללקטוז, צליאק, בעיה של מעי רגיז ועוד.
אילו הרגלים יומיומיים משפיעים על הגזים?
רבים מאיתנו זוכרים את דרישת ההורים לאכול לאט יותר, וייתכן מאוד שההורים צדקו. עודף גזים בבטן יכול להיווצר כתגובה לסוג המזון שאנו צורכים, וגם לאופן האכילה שלנו. בנוסף, גזים יכולים להיות מושפעים גם מאופן השתייה (שתייה עם קשית למשל), מלעיסת מסטיקים, מישיבה מרובה שאינה כוללת תזוזה מספקת ופעילות גופנית, וכמו כל דבר – גם ממצבי לחץ.
איך נפטרים מעודף גזים בבטן?
חשוב להבין שכדי לקבוע תוכנית טיפול יעילה, צריך קודם לאבחן את הסיבה המדויקת להצטברותם של הגזים מלכתחילה. עם זאת, אנשים רבים סובלים מגזים, נפיחות ואי נוחות בבטן לאורך תקופה ארוכה, ולא תמיד מצליחים לאתר את הסיבה להופעתם. הרפואה האלטרנטיבית יכולה להציע בהקשר הזה מענה מותאם לרבים מהמתמודדים עם הבעיה, תוך שימוש בכלי אבחון מתקדמים ובבדיקות שאינן פולשניות. בשל המאפיינים הייחודיים של מערכת העיכול, מומלץ לבחור בקליניקה מנוסה, המתמחה ספציפית בטיפול בבעיות הקשורות במערכת זו.